Запази час за пиърсинг!

Kой има повече татуировки жени или мъже?

Този въпрос ни задават непрекъснато в ZlatanovInk Tattoo & Persing. И отговорът може да ви изненада.

Популярността на татуировките в Европа и България в момента е висока. Над 42% от възрастните имат поне една татуировка, а 68% от тях, имат няколко татуировки. В някои градове на Европа, този процент на хората с татуировка, на възраст от 18-34г.,  достига до 80-90%. В продължение на години светът на татуировките е доминиран от мъже. Времената обаче са се променили в последните няколко години (от 2012), тъй като татуировките стават по-скоро обществена норма и все повече и повече жени се решават да изразят себе си точно с татуировки за жени . Статистиката сочи, че през 2018г близо 64% от хората посетили студио за татуировки Варна са жени. 


 

История...

Олив Оутман се смята за първата татуирана бяла жена в САЩ. След като нейното семейство е било убито от индианците Явапаис през осемдесте години на 19ти век, тя била осиновена и отгледана от индианците Мохаве, които и татуират традиционна племенна татуировка. По късно, когато  е била откупена обратно, на деветнадесет години, тя става известна личност. 

Книгата на Маргот Мифлин от 1997 г., “Bodies of Subversion: A Secret History of Women and Tattoo,” , разглежда тази тенденция, която, както се оказва, е била изненадващо дълга. Книгата е културна история, със снимки на татуирани жени и жени художници татуировки през вековете, започващи с бял индиански пленник с татуировка по брадичката от 1858 г. Третото издание на книгата, включва сто нови снимки. които разглеждат как културата на татуиране се е развила през последните петнадесет години.

 

Портфолио Татуировки Жени

Посещавайки нашият уеб сайт, Вие се съгласявате да приемете бисквитки във вашия браузър. Осван татуировки, ни се налага да правим и бисквитки. Добрата новина е че ги използваме само с цел да направим вашето посещение на сайта ни по-качествено (също както и татуировките)