Днес искаме да обърнем специално внимание на пиърсингите, обеците, в които всички ние сме абсолютно влюбени.

Те са наистина готини и оригинални във всичките им разновидности: големи, малки, оформени като обръчи, с поразителен ефект, етнически, бохемски, привличащи погледа или в дръзки стил ... Или дори най-простите, тези в горната част, тези в дъното или тези в средата на ухото. Тези универсални бижута се използват в цял свят, независимо от възрастта, пола, религията и принадлежността към класа или общество.

Пиърсингите се характеризират с това, че осигуряват индивидуалност и стил на всеки. С тях ще можете да създадете впечатление и различна визия. Пиърсинга може да комбинирате с вашите обеци и да играете с всички възможности, които вашето тяло може да предложи. Винаги има нови неща, които ще ви изненадат.

 

Пиърсинг на ушите – lobe

Пиърсингът на меката част на ушите е най-често срещаният от всички пиърсинги на тялото. Повечето хора имат дупки, обикновено на двете уши. Наричаме ги основни обеци. Наистина с допълнителните пиърсинги на ухото имате много опции в зависимост от това, което искате да постигнете. И ако имате повече от една дупка в ухото си, можете да ги комбинирате по един или друг начин. Ухото е мястото, където можем да носим обеците по различен начин. Обикновено носим една и съща обица на двете уши. Но истината е, че ако комбинирате две обеци с различен размер, вашата комбинация ще стане много привличаща вниманието. 

 

Пиърсинг на ушите тип Helix

Този тип пиърсинг е вид пробождане в горната, външна част на ушния хрущял. Във вашия лоб можете да имате от три до пет различни дупки, въпреки че обичайното число е две или три. Обикновено носим обеци с по-малка форма на горния лоб. Много популярна е комбинацията от различни обръчи: малки обръчи,  заедно с обикновени обеци и такива с висулки. Но малките обеци във всякаква форма също изглеждат наистина добре. 

 

Пиърсинг на ушите тип Anti-helix

Пиърсингът Anti - Helix е, както подсказва името му, от противоположната страна на пиърсинга Anti – helix , в областта между лицето и ухото. За тази дупка също препоръчваме да носите обръч, както казахме за Helix, с леки детайли или просто обикновен. Всеки малък пиърсинг с обръч ще изглежда страхотно. 

 

Пиърсинг на ушите тип Flesh

При този тип пробиване на ухото се разширява отвора на вече съществуваща дупка на меката част на ухото. Носи се специална обеца, обикновено голяма халка. Предпочитан е от екстравагантни мъже, които със сигурност биха искали да привлекат вниманието. Разширяването на дупката става постепенно.

 

Пиърсинг на ушите тип Pinch

Този тип пробиване на ухото прилича по краен резултат на Flesh, но разширяването на дупката става хирургически, чрез изрязване на тъканта. Обикновено се поставят големи халки в дупката, които оформят големи отвори.

 

Пиърсинг на ушите тип Трагус

Трагусът е пиърсинг, който се поставя на издадената мека част от вътрешната страна, в средата на ухото. Трагус обеците могат да бъдат както малка халка, така и т.нар. пъпка с различна форма. Ненатрапчив е и се съчетава с няколко вида пиърсинг на ухото. Все повече и повече хора харесват пробиването на този хрущял. Изглежда много стилно и можете да видите обицата както отпред, така и отзад, благодарение на формата на този малък хрущял, разположен в предната част на ухото.

 

Пиърсинг на ушите тип Анти-трагус

Намира се на противоположната страна на трагус. Изключително актуален е в момента. Може да се експериментира с вида на обецата, която за предпочитание е за бъде вертикално ориентирана, за да пасне по ушната мида.

 

Пиърсинг на ушите тип Дейт

Този тип пиърсинг се прави във вътрешния хрущял на ухото и е смята за лечебна точка при главоболие и други леки хронични проблеми. Приема се като част от алтернативно лечение, т.нар. акупунктура, поради множеството споделяния на мнения, че облекчава симптомите на мигрената. Поставя се точно над трагус пиърсинга.

 

Пиърсинг на ушите тип Снъг

При този тип продупчване пиърсинга преминава през двата хрущяла на ухото. Процедурата е болезнена, така че ако изпитвате страх не я препоръчваме. 

 

Пиърсинг на ушите тип Конч

Поставя се от вътрешната хрущялна страна на ухото. Пиърсинг, свързан със сериозна болка, може би най-болезненият пиърсинг. Хрущялът на това място е по – плътен и по-трудно зараства.

 

Пиърсинг на ушите тип Индъстриал

 „Индъстриълът“ свързва две дупки с много дълъг барбел. Най-често срещаният вариант е връзка на хеликс с антихеликс. Когато две дупки на ухото са свързани с една обица, по-точно халка, пък технологията се нарича „орбитъл“.

 

Пиърсинг на носа

Пиърсингът на лицето прави смело изявление, а пиърсингите на носа, по-специално, са супер популярни за момчета или момичета. Не забравяйте да се образовате за рисковете и предизвикателствата, преди да се ангажирате. Болката не е остра и нетърпима, но въпреки това, нивото на толерантност към болка при всеки е различно. Имайте предвид, че тъй като нервите в носа ви са свързани със синусите, очите ви ще се насълзят. Като цяло болката от пиърсинг в носа е поносима и си струва, ако наистина искате. Най-популярният пиърсинг за нос е халката през ноздрата. Препоръчително е да е изработена от хирургическа неръждаема стомана, сребро или злато.

Съществуват четири вида пиърсинг на носа:

  • Нострил (на английски: Nostril) – класическо поставяне на пиърсинг на страничната долна част на носа.
  • Септум (на английски: Septum) – разполага се по средата на предната долна част на носа.
  • Септрил (на английски: Septril) – минава вертикално през септума, за да достигне до центъра на носа.
  • Бридж (на английски: Bridge) – разполага се хоризонтално в средната или горната част на носа. 

 

Пиърсинг на езика 

През последните години пиърсингът на езика се превърна в естетическа тенденция сред младите хора. Тези обеци, поставени вертикално или напречно в него, носят различна емоция за всеки един. Обикновено след продупчването езикът се подува, но отокът спада след известно време и зараства напълно след 2-3 седмици. Неприятното, е че след пиърсинга на езика се загубват някой вкусови рецептори. 

Най-разпространеният пиърсинг за език е този, който се извършва вертикално в центъра на езика . В някои случаи се предпочита поставянето на обицата в положение, близко до върха на обицата. Тази област, освен че е по-видима, има и по-голям брой нервни окончания, което предполага по-голям риск от кървене и по-голям контакт със зъбите, което може да причини по-големи проблеми на зъбите.

Друг от най-разпространените вертикални пиърсинги е известен като пиърсинг на Venom или Viper . Това са два склона, разположени симетрично на езиковата повърхност.

По отношение на напречните пиърсинги можем да различим така наречения хоризонтален пиърсинг - който пресича езика от единия край до другия и повърхностния пиърсинг , който не го пресича напълно.

Хоризонталните пиърсинги са много по-сложни от вертикалните пиърсинги , тъй като рискът от пробиване на нерв или вена се увеличава. Следователно, възможността за кървене е максимална, както и увреждане на нервен край - чийто ефект, между другото, е необратим.

И накрая, можем да различим два вида пиърсинги в езиковия френулум : усмивката -изработена във френулума, която свързва венеца с горната устна, или уеб пиърсинга или Марли, направена в подязиковия френулум, т.е. в този, който се присъединява езика с пода на устата.

Пиърсинг на устните

Този вид пиърсинг датира от нашите предци и те се срещат в различни култури по света. В рамките на естетическите предпочитания и ограничения на нашата анатомия, пиърсинг на устните може да се направи почти навсякъде около устата. Повечето видове пиърсинги за устни не преминават през устните.

 

Labret Piercing

Лабиретният пиърсинг е хоризонтален пиърсинг, който се извършва под долната устна и в центрирано положение. По името му ни кара да мислим, че това е пробождане през устната, но не е така.

Вертикален пиърсинг

Това е перфорация, която пресича долната устна вертикално. При вертикалния пиърсинг и двата края на бижуто са видими.

 

Хоризонтален пиърсинг

При хоризонталния пиърсинг на Labret се прави единичен хоризонтален пиърсинг през устната, от който стърчат краищата на бижуто.

 

Монро Пиърсинг

Единичен пиърсинг в горната лява част на устната. Появата на пиърсинг на Монро напомня на бенка и именно от там получава своето име. Наречен е в чест на характерната бенка на Мерилин Монро.

 

Пиърсинг Мадона

Пиърсинг Мадона е друг  пиърсинг на горната устна. Той е разположен извън центъра към дясната страна на устната, точно от противоположната страна на пиърсинга на Монро.

 

Medusa Piercing

Това е единичен пиърсинг точно под носа.

 

Jestrum Piercing

При пиърсинга на Jestrum се прави единичен вертикален пиърсинг по горната устна.  Характеризира се с това, че и двете дупки са от външната страна на устната, така че двата края на бижуто са видими.

 

Пиърсинг Ашли

Това е хоризонтална перфорация, която преминава през центъра на устната. В пиърсинг Ашли е видим само  единия край на перлата.

Има още няколко вида пиърсинг за устни, в зависимост от предпочитанията на всеки един, касаещи разположението на самота обеца в зоната около устните.

 

Пиърсинг на веждите

Това е противоречив пиърсинг, който е популярен сравнително от дълго време. Изглежда малко агресивно, но той има своите последователи. Най-важното, което трябва да решите е къде точно на веждата да бъде, на коя вежда и търсите ли някаква симетрия с окото или носа или предпочитате да се доверите на настроението си в момента. Ето и видовете пиърсинг за вежда.

  • Вертикален (на английски: Vertical) – поставя се вертикално отстрани или по протежение на веждата.
  • Хоризонтален (на английски: Horizontal) – поставя се хоризонтално отстрани или по протежение на веждата.
  • Анти (на английски: Anti) – разполоага се под очната орбита, точно на върха на скулите.
  • Бридж (на английски: Bridge) – позиционира се хоризонтално между очите, над бридж при носа. 

Където и да изберете да направите пиърсинг по главата, не забравяйте, че следата ще остане, дори и след време ако решите, че вече не ви харесва. Доверете се на инстинкта си и бъдете себе си. Ако това е вашия начин да изразите себе си – дерзайте!

 

Посещавайки нашият уеб сайт, Вие се съгласявате да приемете бисквитки във вашия браузър. Осван татуировки, ни се налага да правим и бисквитки. Добрата новина е че ги използваме само с цел да направим вашето посещение на сайта ни по-качествено (също както и татуировките)