Запази час за пиърсинг!

 

Пиърсингът е една от най-старите и най-практикувани форми на модификация на тялото. Тази практика е разширена до много различни области на тялото, включително и пъпа. Пиърсинга на пъпа може да отнеме повече време докато заздравее напълно. Да знаете какво да очаквате и как да се грижите за пиърсинга може да ви помогне да избегнете усложнения.


Изберете си пиърсинг разумно

Когато си направите пиърсинг, вие сте изложени на риск от инфекции . Степента на риск зависи от това къде си правите пиърсинга и стандартите на стерилизация на мястото и лицето, което прави пиърсинга. Ето защо избора на студио е толкова важно. В Zlatanov Ink Tattoo & Pearsing, всички инструменти необходими за пиърсинг  се стерилизират в стерилизатор. Не разчитайте на аматьори, когато става въпрос за  пиърсинг. Когато пиърсингът се прави извън специализирана, стерилна среда, рискът от заразяване с инфекциозно заболяване нараства .


Попитайте за процеса на стерилизация

Докато сте в студиотото на Zlatanov Ink Tattoo& Pearsing, попитайте за нашия процес и методите на стерилизация, които използваме. Нашия екип с радост ще ви разясни всички стъпки на стерилизация. Ако имате допълнителни въпроси за пиърсинг на пъпа, .нашият медицински специалист ще отговори на всички ваши въпроси. Обикновено, използваме автоклав, за да убием всички възможни бактерии или други патогени по оборудването. Автоклавът обикновено се използва за стерилизиране на инструменти, които могат да се използват повторно. Всички пробиващи игли са за еднократна употреба, запечатани всяка поотделно в стерилни опаковки. Това означава, че не са били използвани от никой друг. По време на правенето на пиърсинг, човека, който го прави,  трябва да носи ръкавици за еднократна употреба по всяко време.


Избор на обеца за пъпа

Независимо дали сте си направили пиърсинг на пъпа (или на друга част от тялото), важно е да използвате качествени бижута. Обезмасляването на материала може да доведе до ненужно дразнене или инфекция . Най добрите метали, които не причиняват алергии и инфекции  за злато 14 или 18 карата, титан, хирургическа стомана. Избягвайте никелови сплави и месинг. Те могат да повишат риска от алергична реакция .


Процес на правене на пиърсинг на пъпа.

След, като дойдете при нас в Zlatanov Ink Tattoo & Pearsing, ние  ще ви помолим да седнете на хидравличен стол. След това ще наместим стола за да ви е удобно и да се чувствате комфортно. Ще дезинфекцираме областта около пъпа. Ако имате косми по тялото около пъпа, ще ги премахнем с нова самобръсначка  за еднократна употреба. След това ще маркират мястото на пъпа ви, което искат да пробият. За традиционния пиърсинг на пъпа,  ще отбележим истинския център над пъпа ви. След потвърждаване на поставянето, пробивачът ще използва куха игла, за да създаде дупка в определеното място. След като дупката е направена, се използва форцепс, за да задържим областта на кожата опъната, докато вмъкнем обецата. Може да изпитате малко болка и слабо кървене. Ще почистим пъпа ви и ще ви дадем инструкции за последваща грижа.


След като пиърсингът е поставен.....

Всеки  първоначален сърбеж или  локализирана болка са нормални. Ако изпитате някакъв дискомфорт или стягане, препоръчително е да премахнете обецата. Можете да направите това сами с чисти ръце или да дойдете при нас в студиото. Дори при най малките признаци на инфекция, потърсете нашето медицинско лице, за да ви даде по нататъшни инструкции как да процедирате. За да запазите пиърсинг отворен, можете да замените обецата с парче безопасна, инертна пластмаса, известна като пиърсинг фиксатор . Можете да оставите пиърсинга празен, но това може да доведе до затваряне на отвора.

По време на лечебния процес трябва да направите следното:

  • Избягвайте горещи вани, басейни и езера. Раната може да влезе в контакт с бактериите във водата.
  • Избирайте чисто облекло, което е свободно. Тесни дрехи могат да раздразнят района и да уловят бактерии Защитете пиърсинга. Използвайте защитна превръзка когато тренирате, и след това почистете мястото, за да избегнете дразнене или инфекция.
  • Избягвайте слънцето, за да предотвратите слънчевите изгаряния.

Как да почистите пъпа си 

Нормално е през първите няколко дни след направата на  пиърсинга да се появи бяла течност, която излиза от мястото. Тази течност може да образува корава материя. След като измиете ръцете си със сапун и вода, почистете мястото с топла вода. 

Пробивачът може да ви препоръча да направите следното по време на почистването: 

  • Нанесете малко количество сапун върху новия пиърсинг и областта за около 30 секунди. След това старателно изплакнете.
  • Използвайте стерилен физиологичен разтвор, за да накиснете мястото за 5 до 10 минути дневно.
  • Използвайте мека хартия за еднократна употреба, за да подсушите.

Пиърсинг на пъпа при бременност

Ако забременеете след като сте си пробили пъпа, не е необходимо да се разделяте с  обецата си, освен ако не ви стане неприятно .


Симптоми на инфекция 

Нормално е  чувствате мястото  възпалено няколко дни след пробиването на пъпа. Ако имате симптоми, които са необичайни или се появяват след първите няколко дни, се свържете с медицинския специалист на Zlatanov Ink Tattoo & Pearsing, или с лекар

Симптомите на инфекцията могат да включват:

  • Обрив
  • Червенина
  • Подуване
  • Необичайни  или неприятни миризми

Ако развиете инфекция или друго дразнене, не забравяйте да говорите с медицинския специалист на Zlatanowv Ink Tattoo & Pearsing преди да приложите  локално лечение с каквито и да е продукти. 


Задавайте вашите въпроси чрез контактната ни форма, или на посочения телефон: 089 638 6938

 

Посещавайки нашият уеб сайт, Вие се съгласявате да приемете бисквитки във вашия браузър. Осван татуировки, ни се налага да правим и бисквитки. Добрата новина е че ги използваме само с цел да направим вашето посещение на сайта ни по-качествено (също както и татуировките)